dilluns, 11 de novembre del 2013

El Trastorn per Dèficit d'Atenció amb/sense Hiperactivitat (TDA-H)

El trastorn per dèficit d'atenció amb o sense hiperactivitat (TDAH), és un trastorn que s'inicia en la infància i es caracteritza per dificultats per mantenir l'atenció, hiperactivitat o excés de moviment i impulsivitat o dificultats en el control dels impulsos.

La característica essencial del TDAH és un patró persistent de desatenció i/o hiperactivitat-impulsivitat, més freqüent i greu que l'observat habitualment en subjectes d'un nivell de desenvolupament similar.

  • Segons el DSM-IV (manual diagnòstic) per diagnosticar el TDAH en qualsevol de les seves categories: Algunes alteracions provocades pels símptomes, es presenten en dos o més ambients (per exemple a casa i a l'escola).
  • Alguns d'aquests símptomes que causen alteracions, estaven presents abans dels 7 anys d'edat.
  • Ha d'haver-hi proves clares de deteriorament clínicament significativa de l'activitat social, acadèmica o laboral, és a dir que els símptomes interfereixen de forma significativa la vida de la persona.
  • Els símptomes no apareixen exclusivament en el transcurs d'un trastorn generalitzat del desenvolupament, esquizofrènia o un altre trastorn psicòtic ni s'expliquen millor per la presència d'un altre trastorn mental.

LIBRO_ALUMNO_TDAH



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada